εχω ανάγκη να φτιάχνω πίτσες
δεν ειναι δύσκολο :
Υλικά
- 1 κιλό αλέυρι-προτείνω κατι σε βιολογικό και οχι από supermarket αηδίες
- ι κουταλία της σούπας αλάτι
- 15 γραμάρια ξηρή μαγιά
- 1 κουταλία του γλυκού ζάχαρη
- 4 κουταλίες της σούπας λάδι
- 650 ml χλιασρό νερό
Εκτέλεση
- μέσα σε ενα μεγάλο μπόλ βάζεις το αλευρι και το αλάτι και τη ρίγανη.
- κάνεις μία τρύπα στο αλέυρι, κάτι σαν πηγάδι και το αφήνεις .
- σε ένα μικρό μπόλ βάζεις τη μαγία , το λάδι, το χλιαρό νερό, τη μαγία,τη ζάχαρη
- το αφήνεις για δυό λεπτά
- ρίχνεις το περιεχόμενο του μικρού μπόλ στο πηγάδι
- αρζίχεις να ανακατευεις το αλευρι με το μίγμα – σιγά σιγά
- βάζεις αλευρι στα χέρια σου και αρχίζεις να ζυμώνεις με δύναμη
- ζυμώνεις για δέκα λεπτά και προσθέτεις αλευρι για να μην κολλάνε τα χέρια σου στο αλευρι
- το σκεπάζεις πε πετσέτα
- περιμένεις μια ώρα
- ετοιμάζεις τη σάλτσα
- σε ενα κατσαρολάκι βάζεις τοματάκια,λάδι, ρίγαμη,σκόρδο και το βράζεις
- μόλις πάρει μια βράση προσθέτεις κρασί ή νερό
- μόλις τελειώνει το νέρο , ειναι έτοιμη
- αν εχει φουσκώσει οκ
- το ξαναζυμώνεις για ενα λεπτό και το απλώνεις
- στην ακρη κάνεις καποιο τοιχαλάκι για να συγκρατήσει τα λιωμένα τυριά
- βαζεις τη σάλτσα
- προσθέτεις ξηρή μοτσαρέλα ,ντομάτα, βασιλικό, πανσέτα
- πασπαλίζεις με λάδι από πάνω
- προθερμάινεις το φούρνο στους 200 κελσίου
- λαδώνεις το ταψί και τοποθετείς την Πίτσα
- βάζεις την πιτσα για δεκαοκτώ λεπτά
- τρώς την πίτσα